Румяна Бъчварова: Последните протести нямат лидери, нито пък изпълними искания

„Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания.“ Това обяви в ефира на бТВ шефът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

Според нея Валери Симеонов е закъснял с подаването на оставката заради обидните думи към протестиращите майки, но сам е взел решението да се оттегли. За жената, която замести на вицепремиерския пост Симеонов – Марияна Николова, Бъчварова обясни, че добре познава работата в кабинета и ще се справи.

„Майките имаха няколко души, които бяха излъчили, които идваха, преговаряха обясняваха, участваха в опитите да се реши този проблем. Сега няма такова лидерство, няма искания, които могат да бъдат удовлетворени. Какво значи протест срещу високата цена на горивата, които обективно са спаднали значително, осезаемо са спаднали и какво се иска от правителството освен неговата оставка”, изтъкна Бъчварова.

Относно критиките към кабинета, че чуждите инвестиции драстично са намалели през последните години шефът на премиерския кабинет обяви: „България не може да бъде атрактивна за инвеститорите, ако бъде политически нестабилна. Това е първото нещо, което всеки инвеститор гледа”. По думите й другите важни предпоставки за повече инвестиции са ясната посока за развитие, данъците и работната ръка.

За скандала с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов Бъчварова каза, че Горанов отдавна е в политиката и би трябвало да знае кое е редно и кое – не.


image0 (9K)