Румяна Бъчварова: Няма причини за оставка на правителството

„Имаме още време, за да дооценим как българското председателство ще се отрази на страната ни и политическия живот. Всички си мислеха, че е важно да не се случи гаф, да мине, но сегашната ситуация показва, че България се справи изключително добре. Това е констатация на нашите партньори“, заяви шефът на политическия кабинет на премиера Борисов, Румяна Бъчварова, по БНТ.

[ad id=“225664″]

Според Бъчварова промени в състава на правителството във всеки момент са възможни, но няма причини за оставка на кабинета.

По думите й това означава, че за първи път българско правителство има ресурс на доверие, който идва отвън. Това щяло влияе положително на политическия живот на кабинета.

„Правителството в целия му състав работи активно, предлагат се решения, мисля, че българските граждани трябва да са доволни, да имат самочувствие от това, което направихме през председателството“, смята Румяна Бъчварова.

[ad id=“263680″]

Бъчварова коментира и разногласията на правителството с президента Румен Радев. Според нея няма държавен глава, който да не се е радвал на толкова голяма подкрепа, като по думите й самата институция носи 30 процента допълнително одобрение.


image0 (9K)