Румен Христов: В големите области СДС няма да има кандидати, нямаме тази сила

„Решихме да подпишем споразумението между ГЕРБ и СДС по-делово, без фанфари. Затова нямаше журналисти. Освен това имах ангажименти и нямаше да има достатъчно време за въпроси“.

Това заяви пред бТВ лидерът на СДС Румен Христов, обяснявайки защо на пресконференцията в централата на ГЕРБ не бяха поканени журналисти.

„Не бягаме от неудобни въпроси. Ако беше така, нямаше да съм в студиото ви“, каза Румен Христов, отговаряйки на въпроса страхуват ли се СДС и ГЕРБ от неудобни въпроси.

„Не коментирам бивши председатели на СДС“, заяви той във връзка с казаното наскоро от Божидар Лукарски, че старата десница е безгласна буква в коалиция с ГЕРБ.

„Има едно очакване сред избирателите десният вот да се консолидира. На нас ни е ясно, че СДС не е в онази форма и не може да спечели София на първия тур на местния вот. Предполагам, че на много места ще имаме коалиции, където ще имаме и общ кмет, и общи листи, както и обратното – всеки ще има самостоятелна кандидатура. По места нашите структури имат право да изберат, дали да се явяват заедно с ГЕРБ. Но идеята е големите градове като София, Пловдив и Стара Загора, например, да запазят дясното си управление. На подобни места няма да имаме кандидатури. Там, където наш кандидат или техен стигне до балотаж срещу друга партия, сме се разбрали да се подкрепяме“, обясни Христов.

„Левицата се опитва да се яви с представител на инициативен комитет. Вероятно ще има и компроматна война. Мая Манолова е сериозен кандидат, но смятам, че дясната общност в София ще надделее. СДС има своето достойнство и отстоява своята политика. Ще продължим да работим, както и досега. Не сме поемали ангажимент СДС да не се регистрира на местния вот. Нямам притеснения и от проверки на Сметната палата“, отговори на атаките от страна на СДС-Пловдив Румен Христов.

„Знаем, че г-жа Мая Манолова е едно от остриетата на БСП. Все едно да кажем, че г-н Александър Йорданов не е от СДС“, каза той, обяснявайки защо на пресконференцията с ГЕРБ вчера са призовали БСП да излезе с ясен свой кандидат, а да не се крие зад граждански фигури.

 


image0 (9K)