Румен Петков: Решението на кабинета да се рестартира „Белене“ трябва да бъде подкрепено

Има митинг за подкрепа на двата енергийни проекта – „Белене“, „Южен поток“, а не протест. Ние не искаме да има двойни стандарти. Ние на „Южен поток“ как гледаме като на икономически проект, а не като на корупционен, щом Меркел казва, че гледа на „Северен поток“ като на икономически. Това коментира в студиото на Нова ТВ лидерът на АБВ Румен Петков, който отправи призив към гражданите да се включат в митинга, ако искат тези два проекта да се случат.

[ad id=“225664″]

Днес имаме доставено оборудване…Аз не разбирам защо проектът беше спрян през 2008. Не разбирам защо сега се рестартира проекта, но това решение на кабинета трябва да бъде подкрепено, продължи новият партиен лидер.

По думите на Петков България е изправена пред две алтернативи – да излезе от клуба на ядрените държави и другата – да си гарантира нови източници на енергия и 50 000 работни места, което ще ни създаде по-голямо самочувствие като държава. Затова, според него, е добре да се види кои имат инвестиционни намерения, при какви условия ще бъде реализиран проекта и какви ще са ползите за България.

Източник: faktor.bg


image0 (9K)