Румен Петков призова левите партии към диалог

„Иначе ще продължим да гледаме как гласуват тези зависими 300-400 хиляди служители от държавната администрация, които зависят от ръката на когото трябва“, посочи той

[ad id=“218001″]

Левите формации трябва да дадат ясен знак, че са готови да направят решителна стъпка към съвместен диалог. Това управление е престъпно и трябва да си ходи. Това заяви в ефира на „Канал 3“ Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ.

Той бе категоричен, че държавата се ръководи без ясна визия за развитие и формиране на дългосрочни политики. По думите му това ясно си личи и от последните действията на правителството, което през последните няколко седмици отпусна средства на редица институции, заобикаляйки всякакви правила, Законът за държавния бюджет и собствените си безпочвени предварителни твърдения, че такива разходи не са необходими.

„Ако има разбиране, че този начин на управление на държавата е престъпен, че се разходват средства през главата на парламента, че средствата се отпускат в зависимост от това кой е по-гръмогласен, значи това управление просто трябва да си ходи. И тук ръководствата на левите формации трябва да дадат много ясен знак, че са готови да направят решителна стъпка за един съвместен диалог и за намиране на решения, ако щете най-малкото заради предстоящите евроизбори и тези за местна власт. За нас от АБВ диалогът е въпрос на осъзната необходимост“, посочи той.

[ad id=“218548″]

„Трябва да кажа, че миналата седмица един от столичните клубове на БСП покани председателя ни Константин Проданов да изнесе лекция за бъдещето на левицата. И този диалог трябва да достигне до обществото, за да види то истинската, организирана алтернатива. Иначе ще продължим да гледаме как гласуват тези зависими 300-400 хиляди служители от държавната администрация, които зависят от ръката на когото трябва“, допълни Петков. По думите му „Корнелия Нинова не може сама да детронира ГЕРБ и аз мисля, че това се разбира – че БСП сама много трудно може да свали ГЕРБ от власт“.


image0 (9K)