Румен Петков: В АБВ не гледаме на доц. Мангъров като на оръжие

„Ако искаме да произвеждаме руската ваксина Спутник V, ще имаме пълната подкрепа. Това ме увериха в Москва“. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред БНТ.

„В АБВ не гледаме на доц. Мангъров като на оръжие. Българинът трябва да има максимално много информация и да чуе различните гледни точки. Аз уважавам Георги Първанов прекалено много и сме уважавали различията които имаме (Георги Първанов изрази несъгласие Мангъров да е изборните списъци – б.ред.). Днес се чух с г-н Първанов. По въпросите с енергетиката например с него нямаме никакви различия“, обясни Петков. Той припомни, че АБВ е напуснала предишното правителство на ГЕРБ по собствено желание.

„Борисов е токсичен и никой няма да се хване с него, за да се самоотрепе. Въпреки това, до изборите има прекалено много тежко политическо време. Четвърти кабинет на Борисов ще е удар за обществото. В същото време протестът беше предаден. Преди месеци още казахме, че Борисов има три инструмента – купуване, администриране и корпориране на вота, но никой не ни послуша. За нас, като българи, не е хубаво някой да ти казва „няма да правя политически проект“ (Мая Манолова – б. ред.), а след това го правиш“, коментира бившият вътрешен министър.

„Намерението на Радев за втори мандат е много сериозно решение. Тези, които го побързаха да го подкрепят, му правят лоша услуга. Много се безпокоя този анонс на президента да не измести фокуса от проблемите със земеделието, с енергетика, за това, че сме платили милиарди за самолети, за които няма чертежи“, каза още Румен Петков.

 


image0 (9K)