Румен Гечев: Чуждестранните инвеститори поставиха на кабинета оценка „слаб 2 минус“ 

„Големият лукум на управляващите с успеха на председателството лъсна! 70% намаление на чуждестнните инвеститори има само по време на председателството“, заяви икономистът.

Чуждестранните инвеститори поставиха оценка „слаб 2 минус“ на правителството, заяви в ефираа на бТВ депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

Според него е лъснала истината за „големия лукум на управляващите с успеха на председателството“. 70% намаление на чуждестнните инвеститори има само по време на председателството, заяви професорът. „Намаляват вътрешните инвестиции. Чуждите инвеститори бягат от България“, бе неговият извод.

„БСП е социална партия. БСП е морално задължена да бъде на страната на онеправданите, коментира проф. Румен Гечев.

„Право на българското общество е да протестира, а най-вече право е на тези майки да протестират. Правителството е длъжно да вземе мерки“, каза проф. Гечев по повод протеста на майките на деца с увреждания.

Депутатът социалист коментира новите данни за срив на чуждестранните инвеститори и желанието на бизнеса за облекчаване на вноса на работна ръка.

„Българският бизнес е изключително облагодетелстван – плаща 10% данък, защо конкурентоспособността ни е най-ниска, какво още иска бизнесът“, попита проф. Гечев.

„Има български фирми, които са конкурентоспособни с чуждите, но те не са много, посочи Гечев. По думите му IT секторът в България е силен, защото са високи заплатите. Тези 500 хил. работници, които се иска да бъдат внесени, няма да бъдат IT-специалисти“, предположи икономистът.


image0 (9K)