Румен Гечев: Управляващите изглеждат като политици, осъдени на смърт в най-близко време

„Пенсионерите искат справедливо да им се вдигнат пенсиите, те са допринесли много за брутният вътрешен продукт“, категорично заяви народният представител от „БСП за България“

„Със сигурност БСП ще има силен коз за кметските избори. Нещата в Столична община не вървят. Хората се умориха от Йорданка Фандъкова. Станахме свидетели и на сериозни скандали с ремонт на ремонта и се оказа, че царят е гол. Твърденията, че София се управлява добре, се оказаха неверни.“ Това заяви по Канал 3 депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев.

„На фона на сривовете в София, както и общия срив на управлението, очевидно имаме изключително благоприятна обстановка да спечелим. Всеки един от Мая Мнаолова, Елена Йончева и Георги Свиленски са доказани професионалисти. Всяка партия подхожда демократично, ще изслушваме кандидатите, ще видим програмите им и ще решим. След като партията реши коя е кандидатурата, ще опитам да помогна. Точно Мая Манолова беше едно от силните остриета на БСП, тя не е напуснала БСП по други причини, а заради това, че е станала омбудсман. Тя е израснала с партията“, посочи още той.

„Цялата българска общественост смята, че ще има предсрочни избори. Страшното е, че има непреодолими противоречия в коалицията. Техните скандали стават пред очите на целия парламент. Няма никаква програма, те се намират в агония. Изглеждат ми като политици, осъдени на смърт в най-близко време“, категоричен беше Гечев.

„Тази година имаше растеж около 3 процента. Трябва да има следователно и повече средства. Трагедията е наливането на пари в нереформирани сектори. Според обществото здравеопазването е трагично. ГЕРБ налива пари в система, в която дънакоплатците плащат все повече пари. Или в образованието. Какъв е смисъла да бълваме юристи, след като нямаме инженери? Ние харчим парите си за професии, които изчезват от България и харчат парите си другаде. Ние препоръчваме наливането на пари в тези сфери да става след тяхното реформиране“, отбеляза депутатът от БСП.

„При централизираното планиране никога не е имало пенсионен фонд, тъй като системата е работела по коренно различен начин. Питайте родителите си дали е имало забавяне на пенсии. Нашите баби и дядовци даваха пари и ни помагаха. Сега никой от пенсионерите не може да си позволи да ни помага, все гледаме да не измръзнат и да има какво да ядат. Пенсионерите искат справедливо да им се вдигнат пенсиите, те са допринесли много за брутният вътрешен продукт“, коментира Румен Гечев.


image0 (9K)