Румен Гечев: САЩ изнудват Борисов – или приема офертата за Ф-16, или пада!

САЩ изнудват правителството на Бойко Борисов или да приеме офертата за Ф-16,или пада от власт. Това стана ясно от думите на проф. Румен Гечев, казани в ефира на Канал 3.

Гечев изчете подробно четирите изисквания, гласувани от правителството и от парламентаа, на които не отговаря офертата на Ф-16.

„Този самолет е на хартия, той все още е в нечие въображение, никой не го пипнал, никой не знае дали ще литне или не, а американците искат от нас да преведем предварително накуп цялата сума за производството му, която е над два милиарда лева, при това без да се отчита ДДС!“, заяви социалистът.

Според него, който подкрепи такава оферта, би трябвало да попадне под ударите на закона, защото се нарушава акт на парламента.

Той даде пример със зам.-кмета на София, който е подсъдим, заради уплътнителите на трамвайните релси по ул „Граф Игнатиев“, а тук правителството иска да сключи сделка за самолети, които не са на въоръжение, както е изискването на парламента.

Румен Гечев е убеден, че БСП ще спечели европейските избори, които ще отворят пътя към предсрочните. „Ние ще спечелим тези избори“, увери той водещата Беновска, която беше готова да се хване с него на бас.

Няколко пъти Гечев обясни, че правилата за номинации на кандидатите на БСП за евровота ще се определят от конгреса.

„Въпросът е как БСП да се мобилизира, за да спечели европейските избори, но уставът е такъв, че предложеният идват в Националния съвет и няма как да бъдат скрити. И БСП трябва да търси най-доброто, за да спечели изборите“, подчерта Румен Гечев.

„Има сериозни аргументи Сергей Станишев да е в европарламента, но това е лично мое мнение“, каза още социалистът.

„Ще бием ГЕРБ и на предстоящите европейски избори, и на предсрочните избори“, категоричен бе Румен Гечев.


image0 (9K)