Румен Гечев: Банов се простреля в сърцето с приказките, че е рекетиран!

„Шокиран съм от думите на министър Банов, че е рекетиран! А докладвал ли е? Докладвал ли е, уведомил ли е ДАНС, ГДБОП и други служби?“ Тези въпроси зададе депутатът от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия.

Служител от министерството рекетирал министъра си – това звучи като от „Али баба и 40-те разбойници„, смята червеният депутат.

Банов се е прострелял точно в сърцето, като казва, че служителят, който го е рекетирал, е цъфнал в Министерството на образованието, посочва депутатът от левицата. Той има предвид информацията, че въпросният Ангел Ангелов вече работи в Министерството на образованието, където бил започнал работа с конкурс, коментира Гечев.

Той припомни случаят, когато в дома на премиера Борисов бил направен запис като „в студио на Балкантон“.

Скандалите не ги прави опозицията, а управляващите, тъй като те настъпват мини всеки ден, посочи Румен Гечев.

Аз наричам „Визия за България“ Евровизия, каза още той.

Вече сме месец февруари, а не виждаме програма на ГЕРБ, не е ясно какво ще правят на евроизборите, коментира Гечев.

Безработицата е ниска, тъй като 2 милиона българи напуснаха страната. Растеж от 3,5% е по-добър от 1%, но в Румъния е по-висок. По време на тройната коалиция растежът беше 6%. Ние не просто сме последни, а ставаме все по-последни. Чуждите инвестиции намаляха драматично – с 1000%, от 9 милиарда евро, на един милиард. Учудвам се на думите на премиера, че заводи растели като гъби, искам да посочи някоя от тях. Г-н премиерът има хубави сънища, но нека не забравя, че го гледат и студенти, каза още проф. Румен Гечев.


image0 (9K)