Румен Гечев: Банов е герой на мафиотския напън

„Дали са 700 хиляди или милиарди, проблемът е, че всеки ден има скандали с кражби. Това е един блестящ случай, който показва хиляди нарушения.  Елена Йончева и двамата колеги са проверили документите. Ако получат такава информация и не я предадат, носят съдебна отговорност. Всеки е невинен до доказване на противното, но Банов призна, че е нарушил процесуалния кодекс, защото не е уведомил органите и не е взел необходимите мерки.“ Това каза в ефира на Канал 3 депутатът от БСП, Румен Гечев.

Прокуратурата внезапно заяви, че се самосезира. Те първо трябва да проверят.  Тайна ли е, че част от съдебната ни система, работи в мафията? Не е, защото те трябва да работят под прожекторите, за да си свършат работата, защото няма да имат избор, коментира още той.

Излиза, че Боил Банов четири години позволява да бъде рекетиран от правителството. Той не е казал като зам. министър на министъра си, не е казал на премиера. Бойко Борисов трябваше да го уволни на секундата. Той казва „през разни хора идва при мен”, значи хората идват при него. Кои са тези хора? Кои са тези хора, които са му предавали заплахите да го убият? Един министър е рекетиран и първата му работа е да каже на съответните органи. Той е министър в републикански парламент и е герой на мафиотския напън, заяви Гечев.

Елена Йончева е изпълнила перфектно работата си. През медиите прокуратурата сега работи. Борисов се е скрил като мишка в министерски съвет и си трае, няма го и Цветанов. Цялото БСП излезе в защита на Елена Йончева, докато ГЕРБ се крие, нека да излязат зад своите депутати, бе категоричен депутатът от БСП


image0 (9K)