Ротари клуб Стара Загора-Берое подарява празничен концерт в Операта

Ротари клуб Стара Загора-Берое подарява на старозагорци празничен концерт на Държавна опера Стара Загора. Концертът е по случай рождения ден на втория Ротари клуб в Стара Загора и е подарък от тях за гражданите и за гостите на града.

Концертът ще бъде на 23 февруари с от 19:00 часа, като преди това, от 18:15 часа, гостите ще бъдат посрещнати с чаша шампанско за празника.

Станете съпричастни с празника на най-голямата световна хуманитарна организация, направила толкова много за човечеството. Поканете и приятели – приканват членовете на Ротари клуб Стара Загора Берое.

Вход свободен

Програмата на концерта-подарък от Ротари клуб Стара Загора Берое:

1. Жорж Бизе – „Кармен“ – Увертюра

2. В. А. Моцарт –„Вълшебната флейта“ – Ария на Зарастро „In Diesen Heil’gen Hallen…“

Изпълнява Едуин Кей

3. Гаетано Доницети – „Лукреция Борджия“ – Ария на паж Орсино

     Изпълнява Петя Петрова

4. Жак Офенбах- „Хофманови разкази“ – Ария на Олимпия

Изпълнява Хироко Такеучи

5. Жак Офенбах – „Хофманови разкази“ – Баркарола

Изпълняват Петя Петрова и Хироко Такеучи

6. Джузепе Верди – „Трубадур“ – Ария на Леонора  „Tachea la notte placida…“

Изпълнява: Русалина Мочукова

7. Джузепе Верди – „Макбет“ – Ария на Банко „Studia il Passo…“

     Изпълнява Едуин Кей

8. Алфредо Каталани – „Ла Вали“ – Ария на Ла Вали ,, Ebben ? Ne andrò lontana“ Изпълнява Елена Петрова

9. Жорж Бизе – „Кармен“ – Бохемска песен

     Изпълнява Офелия Христова

10. П.И.Чайковски – Валс на цветята /Лешникотрошачката/- с оркестър

Изпълняват: Балет на Държавна опера Стара Загора

11. Йохан Щраус – „Прилепът“ – Ария на Адела / Spiel ich die Unschuld vom     Lande/

     Изпълнява Хироко Такеучи

 12. Рудолф Фалво – „Dicitencello vuje“ – Италианска канцонета

     Изпълнява Милко Михайлов

 13. Джузепе Верди – „Травиата“ –  Наздравица

Изпълняват :

Виолета – Хироко Такеучи, Елена Петрова

Алфредо – Милко Михайлов

Флора – Петя Петрова, Офелия Христова

Барон – Едуин Кей

Ротари клуб СТАРА ЗАГОРА БЕРОЕ
Чартиран на: 23.12.2016

Членовете на Ротари клуб Стара Загора-Берое прилагат своя опит и визия за споделено приятелство и устойчиво решаване на проблемите в общността и по света.

Сред 27-те членове на Ротари клуб Стара Загора-Берое има 7 дами. Те са представители на бизнеса, двама медици и един прокурор, всички доказали се в своята област, енергични и изпълнени с желание за безкористна служба в полза на обществото.

Почетни членове на Ротари клуб Стара Загора-Берое са Западно и Средноевропейският митрополит Антоний, паст дистрикт гуверньорите на Ротари България Наско Начев и Любен Атанасов, чартър президентът на РК Стара Загора Стефан Терзиев и първият председател на ТПП-Стара Загора инж. Веселин Станчев.

***

За Ротари:

По света Ротари обединява повече от 1200 000 души, рабощещи в 34 500 клуба, в 200 страни и географски региона.

Първият Ротари клуб е създаден през 1905 в Чикаго, (САЩ) от адвоката Пол Харис. На 23 февруари Пол Харис провежда среща с трима свои приятели, за да обсъди една идея. На срещата присъстват: Силвестър Шийл, тръговец на въглища, Густавус Е. Лоер, минен инженер и Хирам Шори от шивашкия бизнес. Те избират името Ротари (на английски: rotary – въртящ се, ротационен), защото решават седмичните сбирки да стават в различните офиси на членовете, като се редуват.

През 1910 година Ротари свиква първия си конгрес в Чикаго и шестнадесетте съществуващи тогава клуба се обединяват в Национална асоциация на Ротари клубовете. През същата година е чартиран клубът в Уинипег, Канада, който е първият Ротари клуб извън САЩ.Първият клуб извън Северна Америка е създаден през 1911 в Дъблин, Ирландия. Първият Ротари клуб в страна, в която не се говори английски, е сформиран през 1916 година в Хавана, Куба.

През 1912 на конгреса в Минесота, поради международния ѝ характер, организацията се преименува на Международна асоциация на Ротари клубовете, а през 1922 името и е съкратено на Rotary International. До 1925 Ротари се разраства до 200 клуба с повече от 20 000 членове. По време на Втората световна война много от клубовете се разпускат, а членовете им взимат участие в подпомагане на жертвите от войната. Ротари е в основата на създаването на ЮНЕСКО и ООН.


image0 (9K)