Росен Плевнелиев остана без имоти

Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев – дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак.

Прехвърлил им е 4 от петте си къщи, а петата – в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата съпруга Юлияна, пише 24 часа.

Това съобщава лично Плевнелиев, потърсен, за коментар в публикация на в. “България днес” по повод на данъчната му декларация. Според нея бившият държавен глава е оставил за новото си семейство имотите в селата Черноморец и Баня.

“Напротив, и те вече са собственост на синовете ми. Имал съм още като министър през 2009 г. 5 къщи – две в “София парк”, една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня – построени от мен, с платени данъци, – сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата – по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга. Това е много интелигентно решение – да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси.Сега нямам имоти – като волна птичка божия съм”, обобщава Плевнелиев.

В момента Плевнелиев живее в двете съседни къщи в “София парк” – дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който се роди на 1 октомври, и с дъщеря на Деси – 7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва до живот.


image0 (9K)