Ром се изживя като милионер за 15 минути

 

Ром от Харманли полудя от радост, като помисли, че печели 3 милиона лева от лотариен билет. Голямата сума бе изписана на онези талони, които запленяват всеки, който вярва, че само срещу няколко лева и много късмет може да спечели милионите.

[ad id=“265513″]
Човекът първо изтърка печелившите числа на билета на най-горния ред и видя числото 5. След това изтърка втория ред с неговите числа, на който отново се появи тази цифра.
Потенциалният милионер погледна печалбата под числото и видя, че това съвпадение му носи 3 000 000 лева. Издаде победоносен вик и започна да целува ръката на продавачката.
На висок глас изрази радостта си от края на сиромашията си на български, започна да подскача и да танцува. Това привлече вниманието на хора от съседното заведение. Някои дойдоха да го поздравят, като коментираха, че какво като е ром и той може да бъде милионер. А „богаташа” достолепно застана до екраните, където рекламират спечелилите от лотарията и се похвали, че скоро и него ще го дават по телевизията. Щял да си поръча най-скъпата кола, която да го откара в София, да си вземе печалбата. Всички му се възхищаваха и повярваха в чудото, че срещу 5 лева и най-бедният човек, може да стане милионер.

[ad id=“265508″]
Продавачката наблюдава сериозно ситуацията и поиска билета, за да свери чрез компютъра наградата. Сканира баркода и съобщи на ухиления купувач, че в системата не се отчита печалба. Голямата усмивка на „късметлията“ изведнъж замръзна, а той започна да обвинява компютъра, че не е в ред.
Тогава съобразителната продавачка внимателно огледа талона, за да види какво неукият ром е правил с него. Забеляза, че човекът просто не е изтрил докрай покритието върху билета. Тя направи това и до числото 5 се появи и 7-ца. Така числото 57 върна „милионерът“ в първоначалното му финансово състояние, че дори и без последните си 5 лева.

[ad id=“265504″]
След тази процедура клиентът започна да изразява недоволството си на майчиния си език, а насъбралите се отново го припознаха като човек от малцинството.

Източник: Иван Атанасов – http://www.sakarnews.info


image0 (9K)