„Ромско включване“: Софи Маринова ще преподава на ученици, а родителите им…

Софи Маринова ще влезе в столичното 119-о училище „Михаил Арнаудов“, за да преподава знанията си по пеене на ученици в 4-и клас, твърди изданието novini.bg.

Новото й амплоа предизвика вълна от недоволство сред родителите, които се питат – какво ще прави една ромка, представителка на чалга средите, в образователната институция. Маринова ще е гост по проекта „Твоят час“ – „Песен без граници“.

[ad id=“225664″]

Наблюдателен родител е споделил тази информация в социалните мрежи. Тя бързо е видяна и обсъдена от много майки и татковци, които са поверили децата си на отговорността на училището, пише „България днес“.

Част от гневните коментари са: „Изложиха се, явно няма кого да поканят вече“ и „Коя е тази?! Кой гласува да влиза при децата ни?!“.

Не закъсня и отговорът от ръководството на училището. Те определят Софи Маринова като „изпълнител с изключителна дарба, недостижим диапазон на гласа, който е бил представител на България на конкурса „Евровизия“, пишат от Hotarena.net.
[ad id=“225664″]

След ожесточени спорове събитието бе изтрито от сайта на школото. Самата Софи Маринова твърди, че среща с учениците ще има, но след време. Сега била отложена заради грипната ваканция в София.

 


image0 (9K)