Романтика в красива Италия

Туристическа агенция „ЕКСПРЕС“ – Стара Загора, предлага на своите клиенти уникален четиридневен круиз.

Вълнуващо и романитчно приключение в Италия.

Разглеждане на един от най-живописните райони на Северна Италия – Лаго Маджоре и Бормеовите острови, през юни и септември.

Лаго Маджоре е второто по големина езеро на Италия с дължина около 66 км. Намира се в северната част на страна и заема площ от 212 кв.км. Мястото е с уникален микроклимат и дава дом на много екзотични растителни видове.

На територията на най-големия от островите Изола Мадре се намира великолепна ботаническа градина, а на остров Изола Белла могат да се видят дворците и градините от лятната резиденция на граф Карло Бормео III и съпругата му Изабела. Днес островите са собственост на наследниците на графа, които поддържат ботаническата градина и замъка в пълния им блясък.

Пътешествието ще продължи с романтичен полъх с нощувка в един от емблематичните градове на Италия – Верона.

Програма:

Отпътуване от Стара Загора в 20:00 ч. по маршрут: Стара Загора – Белград – Загреб.

Първи ден: Пристигане в Загреб сутринта. Панорамна обиколка на Загреб с екскурзовод в старата част – квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата и т.н. Настаняване в хотел 3* в централната част на града. Свободно време. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Ранно отпътуване за Лаго Маджоре – Италия. Пристигане привечер на живописното крайбрежие на Лаго Мажоре. Настаняване в хотел в Стреза – разположен на брега на езерото. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Разглеждане на Боромеовите острови – Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепна ботаническа градина и Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия. Отпътуване за Верона. Нощувка в района.

Четвърти ден: Закуска. Разглеждане на Верона: Площад Бра и паметника на Виктор Емануил II, Площад Дел Ербе, Арена ди Верона, Къщата на Жулиета, Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора на другия ден сутринта.

За повече информация, посетете сайта на Туристическа агенция „ЕКСПРЕС“: www.express-stz.com
или офиса в Стара Загора:

Туристическа агенция
гр. Стара Загора
ул.Хаджи Димиър Асенов №87
тел./факс: 042 / 601 121
e-mail: [email protected]


image0 (9K)