Роклите на Йотова и Радева – моден гаф или дуел на дизайнери

[ad id=“225664″]

Първата дама Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха с идентични рокли на приема за 3 март. Събитието беше организирано от президента Румен Радев по случай националния празник на България.

Въпреки че визията на дамите отговаряше на протоколните изисквания, сходните им тоалети породиха множество коментари. И двете дами заложиха на тъмнозелената гама в комбинация с дантели.

[ad id=“238430″]

Роклята на Илияна Йотова е дело на дизайнера Евгения Живкова. Десислава Радева пък се довери дизайнера Невена Николова, която не за първи път се грижи за външния вид на първата дама на официални мероприятия.

Десислава Радева коментира ситуацията във „Фейсбук“ профила си. „Всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне – рано или късно.“

[ad id=“263680″]

Първата дама споделя, че и двете с Йотова са били изненадани от сходството в тоалетите им.

„Абсолютно им липсва стилист на двете дами. Осезаема е липсата на човек, който да придаде опаковката“, каза в студиото на „България сутрин“ Соня Момчилова, експерт по протокол

[ad id=“218001″]

Тя обясни, че хората, които отговарят за протокола на събитието, е трябвало да направят дискретно проучване, за да се избегнат такива гафове и да няма подобни кадри.

Момчилова подчерта, че е в реда на нещата също Радева и Йотова да обсъдят подобни детайли по между си.

Журналистът Ива Николова пък беше категорична, че отговорът от страна на Десислава Радева на критиките за облеклата, който първата дама изрази в социалните мрежи, е по-лош дори от самото облекло.


image0 (9K)