Роди се синът на 32-годишна онкоболна, отказала лечение, за да износи детето

32-годишна жена с диагноза рак на гърдата роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом“, съобщават от здравното заведение, съобщи „Дарик“.
Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е била диагностицирана и оперирана. Лекарите я посъветвали да прекъсне бременността, но тъй като детето било много желана, жената отказала аборт, както и последваща лъче и химеотерапия. За съжаление болестта й е напреднала. Тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Освен това имала и редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.
Пациентката е била посъветвана да постъпи в „Майчин дом“, защото бебето там има най-големи шансове да оцелее – отделението по неонатология в тази болница разполага с най-добрата апаратура и специалисти в страната, обяснява доц. Николай Доганов, който извършва цезарово сечение. Анемията е коригирана с кръвопреливане. Роденото момченце тежи 910 грама. В добро общо състояние е, реанимирано е и в момента е в интензивно отделение, където за него се полагат изключителни грижи да бъде стабилизирано.

Дано и майката, пожертвала себе си, да получи своя шанс да види сина си отраснал!

[ad id=“111335″]


image0 (9K)