Родител на ученик от Пето ОУ „Митьо Станев“ в Стара Загора изпрати емоционално писмо до кинофестивала „Златната липа“

Родител на 14-годишен ученик от Пето ОУ „Митьо Станев“ в Стара Загора изпрати емоционално писмо до Международния кинофестивал „Златната липа“, който се проведе от 3 до 7 юни в Стара Загора. Ето какво казва в него старозагорецът:

„Имах удоволствието да присъствам за първи път на откриването на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора заедно със сина ми, който е на 14 години и проявява интерес към киното и театъра. В последните няколко месеца съм посветен на една кауза да провокирам у децата интереса към културата и чистото изкуство. „12 А“ е много хубав филм, показващ реалните проблеми на подрастващите и образователната система. Децата имат нужда от подкрепа, за да реализират потенциала си, имат нужда да се докоснат до истинските добродетели. Заслужени адмирации за сценариста Николай Колев, режисьора Магдалена Ралчева, всички актьори и екипа, създал този съвременен български филм. Благодаря за възможността да бъда от първите в България, които са го гледали! Има бъдеще за българското кино!

С уважение: инж. Атанас Дянков, Обществен съвет към Пето ОУ-Стара Загора“

[ad id=“222960″]

Премиерата на новия български филм „12 А“ беше на откриването на Петото издание на Международния филмов фестивал „Златната липа“2017 и старозагорци първи имаха възможността да го гледат преди той да тръгне по кината в страната през септември тази година. Голямото културно събитие от 3 до 7 юни в Стара Загора премина с голям зрителски интерес, с много гости и популярни актьори.

Днес е официалното и тържествено закриване на „Златната липа“, на което ще бъдат връчени наградите за Най-добър филм, Най-добри женска и мъжки роли, за режисура.

Отличените вече са известни. Международното жури ги обяви днес по обед. Вижте кой грабна наградите:

Кинофестивалът „Златната липа“ в Стара Загора обяви своите награди

А вие гледахте ли филмите от фестивала? Какво е мнението ви за класацията на журито? Споделете с нас! 


image0 (9K)