Родители настояват дистанционното обучение да продължи

Екипите на неформалните организации „Science in the Crisis“ и „Родители за безопасно образование“ категорично се противопоставят на решението на Министерството на образованието и науката от 4 януари 2021 г. децата от I до IV клас да се върнат в присъствена форма на обучение в училищата и детските градини да заработят.

Подобно решение в условията на реалната епидемична обстановка пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани. Това се посочва в отворено писмо на двете организации до министъра на образованието Красимир Вълчев и до здравния министър Костадин Ангелов, предава БНР.

Твърденията, че децата нямат основен принос за разпространението на Covid-19 и че отварянето на училищата не представлява опасност, лесно могат да бъдат оборени, защото заключения въз основа на натрупана до момента информация в света сочат обратното, изтъкват двете организации.

Учениците от V до XII клас ще се обучават дистанционно от 4 до 31 януари 2021 година, припомнят от Министерството на образованието и науката.

От ведомството уточняват, че решението е взето поради необходимостта от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19.

 


image0 (9K)