Роджър Федерер достигна финал на Мастърс за 50-ти път

Швейцарецът Роджър Федерер се класира за 50-ия си финал на турнири от сериите „Мастърс“. В Маями носителят на 20 титли от „Големия шлем“ победи на полуфиналите канадеца Денис Шаповалов с 6:2, 6:4.

37-годишният Федерер се възползва максимално добре от видимото притеснение в играта на 19-годишния Шаповалов и затвори мача след едва 72 минути на корта.

Швейцарецът, който е трикратен шампион в Маями, взе рано преднина и в двата сета и това му позволи спокойно да води играта и да се класира за финала без почти никакво напрежение.

В спора за титлата Федерер ще срещне местния любимец Джон Иснър, който спечели турнира през миналата година. По-рано през деня Иснър надигра с два тайбрека друг канадски тийнейджър – Феликс Оже-Алиасим.

„Знам, че Джон няма да пропусне много сервиси и ще ми бъде трудно срещу него. На „Лейвър къп“ ми се наложи да му спасявам мачбол, но знам какво да очаквам от играта му. В неделя аз ще бъда като вратар, който трябва да спасява дузпи“, каза Федерер по адрес на 208-сантиметровия Иснър, чието основно оръжие са мощните сервиси.


image0 (9K)