Родените на 12-то число са много чувствителни и трудно прощават

Числото 12 е съчетание на две много положителни и едно леко отрицателно число. Цялостният резултат от това е положителен, с неувереност и мекота, лежащи под повърхността.

Чувствителността на двойката прави притежаващия го човек податлив не на сила, а на убеждаване. Числото 12 е добър подчинен, ако водачът използва такт и дипломатичност. На скритата колебливост на числото 12 противодейства увереността на числата 1 и 3, което е сбор от двете цифри.

Числото 12 винаги се консултира с колегите си, преди да действа. С числото 12 е сравнително лесно да се разбереш, защото то има положителни идеи и все пак е чувствително. То иска да има одобрението на колегите си, но не се обляга на хора, както числото 2. Характерът му е силен, без да е педант или фанатик.

То е искрено в чувствата си и иска партньорът му да е равностоен. Тук двете съставки на това число са идеално уравновесени. Притежаващите това число имат добър брак, ако партньорите им нямат някое от собствените им отрицателни качества в излишък. Сексуално те са силни и нямат задръжки. Числото 12, макар че притежава повечето от чертите на числото 1 и 3, съдържа в голяма степен и числото 2. Понякога чувствителността му е в такъв размер, че му е невъзможно „да забрави и да прости“. Истинската или въображаема обида оставя рана в душата на 12. То става избухливо и раздразнително, ако някой се опита да го съветва.

Нуждае се от одобрението на околните, но не обича да чува мнение, обратно на неговото.

Числата 12 не се затрудняват в отношенията си с хората. Обикновено те са популярни и благодарение на интелигентността си и положителната си личност са добри другари. Те са отзивчиви към чувствата на другите и внимават да не обидят никого, но ако се наложи, няма да се поколебаят да кажат това, което мислят.

Това е много добро число и притежаващите го са обикновено уравновесени хора. Те обаче имат жилка на неувереност и понякога са склонни да се оставят да ги владее мечтателят в тях. Необходимо е да се стремят да обуздаят и двете черти; да развият търпение и да разберат, че животът има своите превратности и не трябва да се предават, ако нещо в добре подредените им планове не се получи.


image0 (9K)