РИОСВ – Стара Загора: Извършваме контрол на качеството на атмосферния въздух

РИОСВ – Стара Загора продължава да следи данните за качеството на атмосферния въздух в град Гълъбово и от мониторинговите пуктове в областта.

Всички пунктове за мониторинг на въздуха в област Стара Загора не отчитат превишения на нормите по контролираните показатели, съобщава  Darik Стара Загора.

Концентрацията на серен диоксид в атмосферния въздух на град Гълъбово се понижава и в 16:00 часа, 26 октомври, е под регламентираната средночасова норма от 350 микрограма на кубичен метър.
Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в Гълъбово, която се намира в централната част на града, регистрира днес превишение на алармения праг по показател серен диоксид. Първото превишение е в 12 ч и е било 2, 27 пъти над пределно допустимата концентрация, второто в 13 ч – 2,35 пъти, а в 14 ч – 1,77 пъти.

Останалите пунктове за контрол на въздуха в област Стара Загора не са регистрирали превишения на средночасовите норми по контролираните показатели. РИОСВ-Стара Загора продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Гълъбово при настъпване на промени.


image0 (9K)