РИОСВ откри нарушения в цех за кожени изделия в Русе

РИОСВРусе ще предприеме административнонаказателни мерки спрямо„Сана Р“ ЕООД за нарушения на екологичното законодателство.

Направена е извънредна проверка на 4 октомври, извършена по сигнали за миризма на разтворители, в района на ОУ „Алеко Константинов“ гр. Русе.
[ad id=“225664″]

Компетентните органи са обходили участъците за производство на чанти и елементи за обувки. В едно от помещенията е усетена силна миризма на ацетон и лепила, без работеща аспирация. При пускането й миризмата на характерните за производството продукти се е разнесла извън цеха.
[ad id=“225664″]

На другият ден (5 октомври) е извършена допълнителна проверка от екоинспекцията. Установено е, че дружеството не е спазило уведомителните процедури по реда на Закона за опазване на околната среда, както и разпоредбите на Закона за чистотата на атмосферния въздух, за което ще бъде санкционирано.
[ad id=“225664″]

Дадени предписания на дружеството до края на годината да представи в регионалната екоинспекция резултатите от извършените собствени периодични измервания, както й да направи регистрация на инсталацията, която работи с летливи органични съединения.


image0 (9K)