Решиха съдбата на селекционера на Германия Йоахим Льов

Германия се срина сериозно, след като отпадна от световното първенство по футбол в Русия още в груповата фаза, след като завърши на последното четвърто място. Връх на позора бе поражението от Южна Корея с 0:2.

В минутите след грандиозния провал медиите в страната започнаха да спрягат имената на евентуални заместници на Йоахим Льов. Повечето дори обявиха и фаворита за нов селекционер – Юрген Клоп.

[ad id=“225664″]

Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел обяви каква е присъдата на специалиста.

„Първо, нека всички сте наясно, че разочарованието сред всички нас е безгранично. Не е работа на президента на федерацията да анализира спортното представяне на отбора. Имаме си спортно-технически щаб, който ще разкрие причините за това представяне.“

„Но искам да кажа следното – още преди Световното първенство знаехме, че трябва да има промени. Дискутирахме с цялото ръководство и анализирахме всичко подробно. Обсъдихме кой е най-добрият кандидат за поста начело на Германия.“

„Да, имаше малка носталгия от спечелената титла през 2014 г. Но по време на турнира за Купата на Конфедерациите се видя, че имаме много силен и способен млад състав. Точно тогава решихме, че Йоахим Льов трябва да продължи работата си с отбора и удължихме договора му до 2022 г. Все още вярвам, че той трябва да продължи да работи с нас и да остане на поста си“, заяви Райнхард Гриндел.

[ad id=“263680″]

Тийм-мениджърът на германския състав Оливер Бирхоф изрази подобно мнение.

„Объркването и разочарованието в целия ни отбор е огромно. Но това е футболът, трябва да приемем случилото се. Явно усилията ни не се оказаха достатъчни. Сега не е моментът да правим анализ на всеки по отделно, но аз вярвам, че Йоги Льов ще продължи да работи с нашия отбор“, заяви Бирхоф.


image0 (9K)