Решението е факт. Ето ги ограниченията от петък до 21-ви декември

На извънредния брифинг на министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и членове на Щаба в Министерския съвет, бяха обявени новите мерки. Те влизат в сила от петък  полунощ – 27-ми срещу 28-ми ноември до 21-ви декември.

Противоепидемичните мерки се удължават до с 2 месеца до 31 януари.

Считано от петък до 21 декември 2020 година:

– Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – както учениците, така и всички извънкласни дейности, всички групови занятия в групови центрове, всички ВУЗ-ве, детски градини и ясли.

– Преустановява се провеждането на всички групови мероприятия с изключение на някои театри, където се спазва дистанция, има 30% заетост на залите и достатъчно дистанция.

– Преустановяват се всички колективни или индивидуални спортни мероприятия за лица до 18-годишна възраст и всички частни мероприятия за повече от 15 души.

– Преустановяват се посещенията във фитнесите, заведенията за хранене и развлечение. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса.

– Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, както и в търговските центрове с изключение на оптиките, хранителните стоки, аптеките, офисите на телекомуникационните оператори, аптеките и зоомагазините в тях.

– Спортът в България няма да бъде временно прекратяван.  Спортните мероприятия у нас ще продължат да се провеждат по план, но отново без публика. Забраняват се само за лица до 18 години.

– Магазините в кварталите продължават да работят, но се преустановяват екскурзиите.

– Парковете и градините остават отворени и не се налага вечерен час в нито една сфера.

 


image0 (9K)