Решението да премахнете миризмата на спарено и на мухъл от прането си е толкова просто!

Най-неприятно е, когато вземете чиста кърпа или дреха от прането, понечите да се избършете или да се облечете, а тъканта ви замирише на спарено и на мухъл. Случва се и на най-добрите домакини и най-вече при хавлиите, които често остават мокри и престояват така дълго време.

Да се отървете от лошата миризма, не помага даже  пране с омекотител! На помощ идват познати подръчни средства. Те ще решават проблема бързо и лесно!

Ще ви трябват:

0,25 суп. лъж. натурален оцет; 0,25 суп. лъж. сода; омекотител за дрехи.

Подготовка:

Поставете кърпите в пералната машина (този метод не е подходящ за цветни тъкани). След това добавете сода и изперете на висока температура. Не изваждайте кърпите след пране. Изсипете оцета в барабана на пералнята и добавете малко омекотител за дрехи. Изперете отново в същия режим. Изсушете добре. Най-добре е да направите това в специална сушилня. Тя изсушава кърпите много бързо. След това те ще станат много меки. Ако нямате такова устройство, ги изсушете на чист въздух. Сушенето в банята не се препоръчва.

Ако миризмата остане, трябва да направите процедурата отново. Тогава определено ще получите добър резултат!

Не забравяйте да почистите пералнята. Експертите препоръчват да изливате в нея 200 грама лимонена киселина два пъти годишно, да изберете нормална програма за пране при температура от 90 градуса, след това да я пуснете. Така вашата техника ще ви служи дълго време и няма да се развали.


image0 (9K)