Речта на Тръмп към народа: Ще се боря за вас с всеки мой дъх и никога, никога няма да ви предам!

Реч на президент Доналд Тръмп при клетвата му:

[ad id=“263680″]

..

„Хора по света благодаря ви! Ние ще свършим работата си.

Днес започваме не просто предаване на властта, а предаване на властта от Вашингтон обратно на вас, народа. Заедно ние ще определим курса на Америка и на света за много, много години напред.

Този момент е вашият момент, той принадлежи на вас.

Ние защитавахме границите на други държави, а отказвахме да защитаваме нашите собствени и похарчихме трилиони долари в чужбина, като инфраструктурата на Америка изпадна в упадък.

Богатството на средната класа беше разпределено по целия свят – но това е минало, а ние гледаме само към бъдещето, посочи новият лидер в речта си.

Новият президент продължи със серия остри критики към елита, политиците, Вашингтон, които се облогодетелствали, докато обикновените семейства и хора живеят в затруднения. „Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна!“ 2017г. е денят, в който властта се връща при вас, никой няма повече да бъде забравен. Вие станахте част от движение, каквото светът не е виждал досега. В центъра му стои убеждението, че държавата съществува, за да служи на гражданите и децата си. Това е са справедливи искания на избирателите и народа. Въпросът е не дали властта е на народа, а дали се контролира от народа. 20 януари.

Тръмп продължи да описва Америка като „касапница“, с почти апокалиптични картини на пустеещи предприятия, младежи, които не могат да с ипозволят да учат и масово насилие по улиците. В словото се новият президент за пореден път нападна изнасянето на бизнес в чужбина, похарчването на трилиони и трилиони долари, докато американската инфраструктура гние и се разпада; докато богатите печелят, една по една фабриките затварят и милиони и милиони работниците са изоставяни; средната класа е смазана, докато печалбите се преразпределят по други държави.

Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане – нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново!  Америка на първо място! Америка на първо място! Трябва да защитим границите си, печалбите да отиват при нашите семейства, да не ни крадат работните места. Ще се боря за вас с всеки мой дъх и никога, никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, както никога досега! Ще си върнем работните места, границите, богатството и мечтите!  Ще следваме два основни принципа: „Купувайте американски стоки“ и „Наемайте американци!“ 

[ad id=“225664″]

..

Тръмп се закани, че ще ликвидира ислямския тероризъм по света и ще изисква лоялност от чужденците, идващи в страната, защото така и американците ще преоткрият собствената си лоялност.  

Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим.

Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане – нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново!

„Няма значение дали сме бели, чернокожи или мургави – ние всички кървим като патриоти, добави Тръмп.

Вашите мечти ще очертаят американската мечта.

[ad id=“218548″]

..

Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!“ каза 45-ят президент в заключение.

 Първите коментари за речта на Тръмп са, че тя е била много емоционална, но и една от най-радикалните в модерната история. Неговата съветничка Келиан Конуей припомни, че словото е било много плътно придържащо се към разбиранията на президента и че е демонстрирало, че нито за миг той не забравя благодарение на кого днес е станал президент.

„Всичко започва от днес. Движението продължава. Работата започва!“, написа Доналд Тръмп в профила си в туитър преди началото на официалната церемония.


image0 (9K)