Рецидивист, пребил в Стара Загора сина и сватята си, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кольо К., на 37 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив за причинена средна телесна повреда.

На 18.12.2016 г. в Стара Загора обвиняемият Кольо К. отишъл в дома на сватовете си. Той бил пиян и още в двора на имота започнал да вика и крещи, като отправял обиди и закани срещу сватовете си и непълнолетния си син. След това Кольо влязъл в къщата, счупил два прозореца и пребил сина си и сватята си. От боя пострадал непълнолетния син на обвиняемия, като травматичните увреждания са от характер на средна телесна повреда.

Обвиняемият е четирикратно осъждан за незаконна сеч. През 2014 г. Кольо К. е бил освободен от затвора поради изтърпяване на наказанието по последното му осъждане. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Кольо К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Кольо К. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)