Рецидивистът, шетал из Мъглиж, последно е излязъл от затвора миналата година

Съдът определи мярка „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Ф.Ф., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 3-ти до 6 юни 2018 г. два пъти е влизал и обирал къщи в гр. Мъглиж.

[ad id=“225664″]

До момента е установено, че Ф. Ф. е прескачал оградите на имотите в Мъглиж, повреждал е прегради, здраво направени за защита, и е вземал чужди вещи от двама собственици. При едната кражба изкривил дограмата на прозорец, който бил оставен на горно отваряне.

Обвиняемият е откраднал мобилен телефон, куфарче с инструменти, пари и др. – всичко на обща стойност около 530 лева.

[ad id=“263680″]
По образуваното производство до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвен е протокол за оглед на местопроизшествие, назначена е оценителна експертиза, извършена е дактилоскопна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Обвиняемият е многократно осъждан, включително и за престъпления против собствеността. След изтърпяване на наказанието по последната присъда е освободен от затвора през март 2017 г.

[ad id=“236993″]

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им и единствено тази мярка за неотклонение би могла да осуети извършването и на други престъпления.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)