Рецепта за торта „Миньон”

Да зарадваме любителите на миньони с проста рецепта за торта, която ще отнеме само час от времето ни

Уникално сладките миньони и филмчето „Аз, проклетникът” ни вдъхновиха да Ви предложим как да си направите торта ,защото човечетата се харесват не само от децата, но и от възрастните. Тя отнема само час време и гарантира щастливата усмивка на всеки рожденик.

[ad id=“225664″]

Ето как да я приготвите:

Продукти:

Готов блат за торта или Бисквити за торта – 3-4 (от големите – тези, които са специално за торта)
Маслен крем – 600-700 грама
Бисквити кръгли – 1-2 броя
Шоколад – 100 гр
Оцветители да сладки – 2 броя (жълто и синьо)
Шоколадови бонбони – 5-6 броя

[ad id=“263680″]

Начин на приготвяне:

Поставяте готовия блат за торта или бисквитите. При възможност може да си опечете сами. Рецептата му е проста: купуваме 4 яйца 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер. Разбиваме до бяло яйцата със захарта, добавяме смес от бакплувер и брашно. Печем до зачервяване в предварително загрята фурна.

Minions-6_resized

Изрязвате овал, който да оформи телцето на миньончето. Разделяте крема на две. Разнесете крем по готовия блат и го сложете в хладилника. След това нанесете още един слой и пак сложете на студено за още четвърт час. Начертайте с ножа линия на десет сантиметра от ръба на блата. Украсете панталонките на малкия Миноньон със синия крем. Оформете с шоколад границата и оставете в хладилника за половин час.

Minions-10_resized

Върху бисквитка сложете бял крем за да се направете оченцето на Миньона. Шоколадовите  бонбони  използвайте за зеница. За да изглежда миньона изразителен, използвайте чаша. Оваляйте ги в захар. Извадете тортата миньон и сложете оченцето, копчетата и оформете детайлите.

Minions-23_resized

Вашата торта Миньон вече готова. Добър апетит!

Използвани материали от: http://www.woman-onthe-top.net/p/2016/02/


image0 (9K)