Реформаторите опитват да търгуват подкрепата си за Цачева

Ние не сме тук и не се събрахме заедно с г-жа Цачева и нейния кандидат за вицепрезидент, за да обсъждаме дребни политически сметки. Днешният разговор беше изключително конкретен. Той беше свързан с ценности, които българската десница е защитавала и защитава. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов след края на срещата с кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в централата на Реформаторския блок на ул. „Раковски” в София.

Москов изтъкна, че с Цачева са обсъдени три основни теми – сигурността, законността и начина на изразходване на финансите. Реформаторите са получили конкретни отговори.

„Получихме уверение, че сигурността по границата ще бъде увеличавана”, каза Москов и добави, че това включва и участие на армията.

Освен това Цачева е дала уверение, че от нея ще дойде законодателна инициатива за промяна в Конституцията и за цялостна промяна на работата на институциите.

Поет е и ангажимент за това, че държавата ще харчи толкова, колкото приходи успее да получи в бюджета.

Отговорите на Цачева отговарят на ценностите на Реформаторите, уточни Москов.

Кандидатът на ГЕРБ от своя страна заяви: „Ще поискам отговор от г-н Радев как ще изпълни онова, с което като послание получи този резултат”. Според нея, кандидатът за президент на левицата е обещавал неща, които изобщо не са в компетентностите на институциите.

На въпрос как се отнася Реформаторският блок към призива на Радан Кънев да не се гласува за нито един от кандидатите за президент на балотажа, отговори Меглена Кунева: „Отрицателно. Да не се гласува за десния кандидат е противоестествено. Ние всички сме членове на ЕНП.

На срещата обсъдихме подкрепата на Реформаторския блок за Цецка Цачева на втори тур. Ние ще я подкрепим категорично на балотажа. Това заяви от своя страна лидерът на СДС Божидар Лукарски след срещата на Реформаторския блок с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Партията, която свали комунистите от власт, не може да направи действие, с което да ги върне отново на власт“, добави той и поясни, че Реформаторите имат много аргументи, с които да засвидетелстват подкрепата си към кандидата на ГЕРБ.


image0 (9K)