Ретроградните планети през 2018 година

Автор: Светлана Тилкова – Алена

Меркурий е ретрограден в Овен

в периода 23.03. – 15.04.2018 г.

Мнозина, особено родените в огнени знаци, ще бъдат трудно управляеми, дори неконтролируеми в отношенията си с хората. Ще изпробват в думите си неосъзнато или напълно осъзнато желание да нараняват. Демонстрацията на собствено величие ще бъде бързо смазвана от обществото, но пак трудно се осъзнават, че си печелят врагове с непознаването на чуждите качества.

[ad id=“225664″]

Меркурий е ретрограден в Лъв

в периода 26.07. – 19.08.2018 г.

Типично за тази ретроградност на Меркурий е възвеличаването на егото дори и в хората, които кретат безлични в блатото на посредствеността, защото когато мъничкото им его, самонадуло се до огромен балон, ги заблуждава да си мислят, че ще успеят да си извоюват признание и да се наложат над другите, защото не могат да позволят някой да властва над тях. Уви, временният успех при някои от тях ще им донесе бъдещи разочарования и подигравки.

Меркурий е ретрограден в Стрелец

в периода 17.11. – 02.12.2018 г.

У мнозина ще избликне потребността да намерят своето място под слънцето. В минали прераждания са се захващали с много неща наведнъж, но нищо не са довеждали докрай. Настъпил е моментът разпиляността им да се концентрира в намерение и цел с помощта на хората, сред които живеят. Осъзнаването на смисъла на такава промяна ще доведе и до промяна в живота на тези хора. Неосъзнаването ще се изрази в добри намерения, силни думи без покритие и в бездействие.

[ad id=“263680″]

Меркурий е ретрограден в Скорпион

в периода 02.12. – 07.12.2018 г.

Дори и притеснителните хора ще се превърнат в този период в страстни и магнетични, грабващи околните от пръв поглед. Ще се изявят като идеалните събеседници. Някои от тях ще имат шанса да се изявяват в областта на журналистиката, разкрили дарбата си, дремеща тихо до момента.

Венера е ретроградна в Скорпион

в периода 05.10. – 30.10.2018 г.

Период, даряващ шанс за разбирателство. Всички, които се чувстват на мястото си и искат да си осигурят хармоничен семеен живот, но все нещо скърца, могат, подкрепени от тази ретроградност на Венера, да се научат да приемат партньорите си с техните чувства и мнения. Да си затварят очите пред качествата, които не им допадат, да се вгледат в своите. Да прощават, защото това е основното изискване за съхраняване на любовта.

Венера е ретроградна във Везни

в периода 01.11. – 16.11.2018 г.

Само от вас зависи в този период на ретроградност на Венера да не настройвате хората срещу себе си заради безкрайните си капризи и изисквания, които не ви правят щастливи, дори и ако бъдат удовлетворявани.

[ad id=“225664″]

Марс е ретрограден във Водолей

в периода 27.06. – 14.08.2018 г.

Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение, затова в този период, дори и ако обичащи се хора са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано, други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим! Кой си позволява да мисли, че ще се лишите от правото сами да взимате решения и ще се подчинявате на чуждата воля!

Марс е ретрограден в Козирог

в перода 14.08. – 28.08.2018 г.

Имате малко време, за да се опитате да осъзнаете, че все още е необходимо да развивате чувството си за отговорност към околните, но с мярка, за да не се окажете използвани.

Юпитер е ретрограден в Скорпион

в периода 09.03. – 11.07.2017 г.

Тежко на хората около вас, ако сте родени в огнени или водни знаци, не че не важи и за другите представители на зодиака, но при вас в периода на ретроградност на Юпитер в Скорпион скритите и явни емоции ще са шарени като боите на палитрата. Ще бъдете в хармония със Съдбата си, ако се отърсите от вредно вкоренените си отрицателни качества и приемете правото на успехи и победи и на останалите хора.

[ad id=“263680″]

Сатурн е ретрограден в Козирог

в периода 18.04. – 06.09.2018 г.

Страхувате се от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия вечна зависимост.

Уран е ретрограден в Овен

в периода 01.01. – 03.01.2018 г.

Дори и в инертните хора ще проблесне искрата на несъгласието, че светът може да живее в застой и делникът да бъде скучен. Засилен е стремежът да накараме околните да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не бива да прекаляваме в битките си за надмощие, за да не се окажем победители, но губещи.

Уран е ретрограден в Телец

в периода 07.08. – 06.11.2018 г.

Идеален период за коренна промяна. Привидно трудна, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Изискването й е да забравите чисто материалните си стремежи и да се отдадете на духовното си развитие, да бъдете умерено, но искрено подвластни на чувствата си и да се грижите за хората, които обичате.

Уран е ретрограден в Овен

в периода 06.11. – 31.12.2018 г.

Застоят ви дразни. Стремите се да накарате хората да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не прекалявайте в битките си за надмощие, и бездруго ще успеете в един момент да постигнете целта си, стига да сте в правото си.

Нептун е ретрограден в Риби

в периода 19.06. – 25.11.2018 г.

Налага се да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим. Пропуснем ли добрия си шанс, не бива да се жалваме от тегобите си до следващата ретроградност на Нептун в Риби.

Плутон е ретрограден в Козирог

в периода 23.04. – 01.10.2018 г.

Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

Хирон е ретрограден в Овен

в периода 05.07. – 27.09.2018 г.

В този период на ретроградност Хирон предупреждава, че е възможно да се окажете въвлечени в нетипичен за вас начин на живот, да общувате с хора, които сте ненавиждали, но изведнъж са ви станали интересни, да се заемете с проекти, към които сте се отнасяли с насмешка и недоверие. Всичко това ще ви помогне да опознаете ваша неочаквана и непозната скрита същност и ще разчупи страховете, които ви насажда на моменти директното движение на Хирон в Овен или присъствието му в знака в рождения ви хороскоп.

Хирон е ретрограден в Риби

в периода 27.09. – 09.12.2018 г.

Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби, възпрепятства лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от отговорност или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани в периода.

Начало – КАРМИЧНИЯТ КРЪГ


image0 (9K)