Републиканците на Тръмп в Конгреса: Първата ни цел е да отменим здравната реформа на Обама

Отмяната на здравната реформа на американския президент Барак Обама ще е основен приоритет в дневния ред на новия Конгрес на САЩ. Това заяви Мич Макконъл – лидер на републиканското мнозинство в Сената, горната камара на законодателния орган. Републиканската партия на новоизбрания президент Доналд Тръмп си осигури мнозинство в Конгреса.

Макконъл каза, че сред другите приоритети на Конгреса ще бъдат приемането на всеобхватна данъчна реформа и гарантиране на сигурността на границите на САЩ. Той заяви, че очаква Доналд Тръмп да номинира скоро нов съдия във Върховния съд. Републиканците очакват от новия президент да преразгледа екологичните регулации, въведени от демократа Обама, включително във въгледобивната индустрия.

Макконъл освен това даде да се разбере, че Конгресът няма да се произнесе по каквито и да било търговски споразумения преди Тръмп да встъпи в длъжност като президент през януари следващата година.

Така лидерът на републиканското мнозинство в Сената „попари“ надеждите, че Съединените щати ще ратифицират „Транстихоокеанското партньорство“ (ТТП). То е сред приоритет на администрацията на Обама и предвижда създаването на зона за свободна търговия в региона.


image0 (9K)