Треньорът на ВК Берое Петър Дочев: Не успяхме да покажем възможностите си на финала срещу Марица

Наставникът на женския волейболен тим на Берое Петър Дочев коментира загубата във финала за Купата на България срещу Марица. Специалистът изрази съжалението си от факта, че състезателките му не са успели да покажат и 50% от възможностите си по време на финала.

„Ние днес изобщо не влязохме в мача. Категорично Марица бе по-добрият тим и трябва да си го признаем. Тръгнахме колебливо на посрещане, оттам нататък станахме пасивни в атака и лесна плячка за отбора на Марица. Във всички елементи ни превъзхождаха. Трябва да им отдадем заслуженото. Съжалявам, че не показахме и 50% от възможностите си днес. Това бе целогодишен трудно, заслужаващ по-красив и стойностен волейбол“, започна Дочев пред DIEMA SPORT 2.

Запитан за това до каква степен е повлияло това, че Марица постигна по-лесна победа на полуфинала, докато Берое се класира до решителния мач след оспорвана битка с Левски, специалистът обясни:

„Със сигурност и това има своята тежест. Цяла година работим за да стигнем дотук. По-скоро колебание във възможностите ни не позволи да се разгърнем днес. Това, което постигнахме, заслужава адмирации. Съжалявам, че днес не успяхме да покажем най-доброто, което можем“.

„Берое е млад проект. За 2 години постигнахме много. Това е проект с бъдеще. Благодарен съм на хората, които стоят зад него – община Стара Загора, господин Аргиров и господин Григоров. Мисля, че им се отблагодарихме с резултатите ни тази година. Не успяхме във финала, но стореното през годината заслужава адмирации“.

„Имаме уверението от хората, от които зависи, че проектът продължава. Ще работим два пъти по-здраво, за да сме фактор, какъвто започнахме да сме тази година. Ще се опитаме да надградим, за да може любителите на волейбола в Стара Загора да се радват на победи и да бъдат неотлъчно до нас“.

„В моята глава има много въпросителни. Не искам да коментирам нищо преди да ги изясня – както за моето бъдеще, така и за бъдещето на отбора. Мисля, че на база постигнатото, може да се каже, че продължаваме заедно, но да не избързваме“, завърши специалистът.


image0 (9K)