Ренета Инджова: Най-страшното е, че при толкова милиарди, дадени от Европа, ние сме най-бедните

„Селските райони винаги са били място за пране на пари. Кой е този европейски бюрократ, който реши, че селските райони ще бъдат подпомагани безвъзмездно“, попита в ефира на бТВ бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Много неща ще станат явни, коментира тя по отношение на скандала с къщите за гости.

Винаги в икономиката всичко скрито се проявява, допълни Инджова.

Мислите ли, че когато проблемите във фонд „Земеделие“ са толкова големи, нещо ще се оправи. Нищо подобно. Прокуратурата няма да направи нищо. Европа ще си поиска дадените от нея пари. Остава да се реши кой ще връща откраднатото от нея. Ако тези, които са ги взели, напуснат страната, ние ще ги плащаме, коментира първият български министър-председател жена.

Сега се изваждат скандалите в селските райони, защото идват избори. Това е един стар български маниер, заяви Ренета Инджова.

„Апартаментгейт“ не е приключил. След „Къщагейт“ ще се заредят „Манастиргейт“, „Магистралагейт“, „Офшоргейт“, след това друг гейт“, категорична е Инджова.

Тя коментира предстоящия европейски вот така: Какъвто и да е резултатът от изборите, той ще е категоричен, защото България има да решава един екзистенциален въпрос – дали да я има или да я няма.

Ето и най-важните акценти в интервюто на Ренета Инджова:

„След апартаментгейт, къщи за гости ще има гейтове и с манастирите, и с магистралите, и с офшорките… Всичко, което е скрито, ще излезе.“

“ Никой няма да бъде наказан, защото те всички са се оплели.“

„Между елит и народ има мъртва хватка.“

„В България се оформя капиталистически строй без …работници. Ще има лекари без медицински сестри, инженери без работници.“

„Най-страшното е, че при толкова милиарди, дадени от Европа, ние сме най-бедните.“

„Европа наказателно ще ни вземе много повече пари, отколкото ни е дала. И няма милиардите да ги плащат тези, които са ги взели, а народът.“


image0 (9K)