Ремонтът на залата в Синдикалния дом върви здраво (СНИМКИ)

Ремонтът на залата в Синдикалния дом върви здраво – така кметът на Стара Загора коментира реконструкцията на културната институция, която ще бъде готова след два месеца.

Залата в Синдикалния дом в Стара Загора (бул.“Цар Симеон Велики“ №108) ще се превърне в многофункционален културен център с 520 места, с добра акустика и условия за изпълнителите, за провеждането на различни мероприятия, включително амфитеатрална телескопична трибуна с 214 места.

Сградата на бившия Синдикален дом и концертната зала към нея е строена през 1979 г. От няколко години залата беше неизползваема, покривът е компрометиран, системите за отопление и вентилация неработещи, оборудването – старо, елинсталациите и облицовките на стени и тавани не отговаряха на противопожарните норми.

Община Стара Загора обяви конкурс за проекта за цялостното ѝ модернизиране и осъвременяване, който беше спечелен от авторски колектив „Новиза“ ЕООД, София, с ръководител арх. Правдомира Алексиева, автори и на инвестиционния проект.

Чрез обществена поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности е избрано ДЗЗД „АЙ ЕМ СТАРА ЗАГОРА“, с участници в обединението старозагорските фирми „Информат“ ООД и „Монтажинженеринг“ АД. Стойността на договора с дружеството е за над 3, 3 млн.лв. с ДДС, с включени 10 % непредвидени разходи.

Какво още ще бъде направено в залата, четете ТУК


image0 (9K)