Рекорден 140- сантиметров сом улови рибар от Велико Търново

Рекорден 140-сантиметров сом улови рибар от река Янтра, в района на Долна Оряховица, където са едни от най-големите меандри на реката.

[ad id=“236999″]

Необичайно едрата риба се закачила на куката на юриста Пламен Копанов, тя тежи малко над 13 кг.  За стръв великотърновецът е използвал попово прасе.

„За радост на въдичарите, все повече големи риби, по-точно сомове, се хващат в Янтра. Наскоро колега измъкна 15-килограмов сом, който обаче бе с по-малка дължина от моя“, коментира Копанов.

Самият той е хващал и по-малки екземпляри в чертите на Велико Търново. Едни от любимите му места са под паметника „Асеневци“ и районът до гара „Трапезица“. Стръвта е класическа – попово прасе, царевица, червеи…

Заради щедрия улов напоследък мнозина въдичари се насочват към реката и вировете й от Долна Оряховица в посока Бяла, пише dir.bg

Опитни майстори казват, че сомът се хваща на дънни въдици в по-късните часове. Местните рибари уточняват, че рибата, която Пламен Копанов хванал, е рекордна заради дължината си, макар теглото да не е внушително.


image0 (9K)