Редове от протокола на парламентарната глупост

„За всички е ясно, че БСП не може да бъде алтернатива. Те участваха през всички години в проблемите, които днес се опитваме да решим, наслагвани с години“, заяви от трибуната на парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тома Биков от ГЕРБ пък каза, че с гласуването си всъщност е подкрепил и БСП, защото левицата „в това състояние, в което се намира, не знае каква беля ще си стовари на главата, ако почне и да управлява“. „Намерете себе си, намерете опции да излъчите алтернатива, докато сте в опозиция“, обърна се той към социалистите. И допълни, че БСП не показва „никакви признаци на адекватност“.

„Алтернативата на това правителство се нарича хаос и безвластие. Не знаете ако съборите това правителство какво ще правите“, каза още Биков.“, резюмират медиите третия вот на недоверие, внесен от ПГ „БСП за България“.

Ако си направите труда да разчлените тия две безсъдържатени изказвания от гледна точка на елементарната политическа логика, лесно ще стигнете до заключението че:

1. Управниците са неадекватни и не разбират политическата обстановка.

2. Управленската им некадърност ги вкарва все по-дълбоко в самозаблудата за някаква мнима стабилност.

3. ГЕРБ не провижда алтернатива на своето „управление“, защото се страхува от възмездие и понасяне на отговорност за катастрофата в която вкара държавата.

4. ГЕРБ са прави само в едно: Който и да вземе властта след тях, ще понесе много ненавист и омраза, защото щетите от ГЕРБ са грандиозни и трудно поправими.

На бакалските им сметки за вота на недоверрие няма да се спирам. На всички е ясно, че вотът нямаше шанс да мине и не това беше целта на БСП.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук


image0 (9K)