Реджеп Ердоган: Хиляди терористи се разхождат свободно в Германия

Очаква се днес на работна закуска двамата с канцлера Ангела Меркел да обсъдят турско-германските отношения, както и ситуацията в Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че хиляди терористи се разхождат свободно в Германия, предава Anadolu Agency, цитирана от Агенция „Фокус“.

[ad id=“225664″]

Говорейки по време на вечеря в петък, организирана в негова чест от германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер, Ердоган разкритикува Германия заради Кюрдската работническа партия (ПКК) и гюленистката организация „ФЕТО“.

„Хиляди членове на ПКК, която се счита за терористична групировка от ЕС, се разхождат свободно в Германия“, отбеляза турският президент.

Според него, терористите от ПКК организират демонстрации по големите германски улици и държат плакати с лицето на задържания лидер на организацията Абдула Йоджалан.

Ердоган заяви, че тези дейности са забранени според германското законодателство и попита: „Тогава защо тези мероприятия се позволяват?“

По-рано Ердоган прие представители на най-големите германски компании и банки. Турският президент е на тридневно държавно посещение в Германия, за да подобри политическите и икономическите връзки между двете страни.

[ad id=“263680″]

По време на срещата Ердоган подчерта, че инвеститорите в Турция винаги са печелили и международните инвеститори ще продължат да печелят.

Висши ръководители на немски компании заявиха своите инвестиционни планове в Турция и поискаха подкрепата на Ердоган за тези планове.

Сред участниците в срещата бяха Рифат Хисарчиклиолу, председател на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция; Ерик Швайцер, председател на Асоциацията на немските търговски и индустриални камари; Найл Олпак, председател на Съвета за външни икономически отношения на Турция (DEIK), и Маркус С. Слевогт, ръководител на Германо-турската търговско-промишлена палата.

[ad id=“236993″]

Очаква се Ердоган да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел за закуска в събота и да обсъди турско-германските отношения, както и Сирия.


image0 (9K)