Ревизоро спешно привикан в Прокуратурата

„Обади ми се зам.-главният прокурор да се явя в Прокуратурата за Бобов дол“, това каза екоминистърът Емил Димитров на влизане в институцията.

„Част от софийските отпадъци в момента се горят там, иначе „София ще замирише“. Непрекъснато правим проверки. Няма на инат да си дам оставката, но ако ще се занимаваме не с кризата, а с други работи, може и някой по-достоен да се заеме с поста. Трудно е. Нося графиците накъде какви отпадъци пътуват“, добави още Димитров о

Припомняме, че под надзора на Районна прокуратура Дупница икономическа полиция и служители на РИОСВ  влязоха в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци. В края на миналата седмица от ТЕЦ-а заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на когото бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население.

Действията на прокуратурата и МВР стартираха след като в града бяха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.


image0 (9K)