Ревизоро изригна: Докога ще лазят по нервите на премиера, да му правят пълзящ преврат!

„Считат, че след като ги подкрепяш за всичко, не са длъжни да те питат. Там грешката беше, че Цветанов и Менда Стоянова не изговориха нещата“, подчерта депутатът

[ad id=“225664″]

„Докога ще лазят по нервите на премиера, да му правят пълзящ преврат!?“ С тези думи изрази възмущението си в ефира на бТВ депутатът от Обединени патриоти и шеф на парламентарната комисия за борба със сивата икономика Емил Димитров – Ревизоро.

„Те се виждат кои са тези хора! Те излизат по телевизията, пишат писма… В момента, в който казваме – ще бъде при НАП, от финансовото министерство казват – не искаме!“ – продължи той развълнувано.

Ревизоро коментира проектите за промени в закона за горивата и за акцизите. Според него противниците на закона за горивата наемат платени клакьори, които „да вдигат шум под прозорците на Министерски съвет“.

„Не бъркайте Борисов! И понеже не могат да го подведат, се чудят какво да направят. Но много хора са подведени за законопроекта за горивата!“, продължи атаката си в защита на Борисов Ревизоро. „Целта е да се провали самият закон, да няма регистрация“, подчерта той.

[ad id=“263680″]

Относно спорния проектозакон за горивата, той каза още: „През цялото време чакаха да отговоря на Валери Симеонов и да стане вътрешнокоалиционен скандал. Как отговорил Емил Димитров на Валери Симеонов и обратното… С Валери Симеонов нямам скандал. Нищо лошо не казвам за господин Симеонов“.

„Аз лобирам за всички – и за Лукойл, и за Ромпетрол… За всички лицензирани фирми!… А целият зор е, че протестът срещу закона е платен. Това са хора, които не искат малките бензиностанции да бъдат регистрирани. И понеже аз съм „тежкия“ лобист за всички големи фирми, съм проблем“, отбеляза народният представител.

Ревизоро коментира и проектозакона за акциза върху бездимните цигари. Според него този акциз е „нравствен данък“, нито пък цели да създаде „търговски предимства на едно дружество за сметка на друго или на един икономически оператор за сметка на друг“.

[ad id=“236993″]

„Първоначалният отказ на Обединените патриоти да подкрепят вдигането на акциза на бездимните цигари, а след това промяната на решението им се дължи на поредната некомуникативност от страна на част от управляващите“, допълни той.

„Считат, че след като ги подкрепяш за всичко, не са длъжни да те питат. Там грешката беше, че Цветанов и Менда Стоянова не изговориха нещата, а решиха през главата и някои колеги се обидиха – защото ги пренебрегваш, а после от тяхно име го пускаш. Това е лоша комуникативност от страна на Менда Стоянова”, посочи депутатът от „Обединени патриоти“.

[ad id=“218548″]

Проектозаконът разцепи управляващото мнозинството. Текстовете бяха внесени от ГЕРБ, НФСБ ги подкрепи, но ВМРО – не, припомнят наблюдатели. Именно затова премиерът Борисов препоръча проектът да бъде изтеглен. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов свика заседание и заедно с коалиционните партньори на управляващата партия решиха да преработят документа.

„Може ли да обещаеш 300 лв. пенсия и когато трябва да ги събираш, да кажеш – няма да ги събирам от тези, а ще ги събираме примерно от инвалидите – който кашля по-малко ще дава на този, който куца повече“, коментира още казуса с вдигането на акциз по средата на годината Емил Димитров.

По темата с акциза върху бездимните той обясни: „Парите са в алкохол, цигари и горива. От алкохол не ги събираме, от цигарите като не ги събираме, от горивата имаме проблеми, така че откъде да дойдат тези пари?! Така че премиерът беше прав, Менда също е права, въпреки че съветниците, които дадоха в началото на годината параметрите, трябваше да предвидят, че ще се случи това нещо с тези цигари.“

„Малките цигари защо не се облагат с по-малък данък, а се броят на късове. Все пак тук се брои всичко на късове – и дебела цигара, и малка цигара, и дълга, и къса се брои по един и същ начин. Тук не говорим за насипен тютюн на килограми. В Европа няма правила, така че ние сме свободни, докато в Европа не дадат, да си създадем. Трябвало е да го направим по-рано“, изтъкна народният представител Емир Димитров – Ревизоро.

[ad id=“236999″]

„Самите производители казват, че след 20 г. няма да произвеждат нормалните цигари, но те 50 г. рекламират нормалните и никога не са казали – Много са вредни, спрете, а казват – Много са добри, нашите са по-чисти“, заключи патриотът.


image0 (9K)