Реал Мадрид спечели отново световната клубна купа

Реал Мадрид спечели за трети пореден път и общо четвърти световната клубна купа, след като победи Ал Аин от ОАЕ с 4:1 в Абу Даби.

Европейските клубни шампиони надвиха бразилския Гремио и японския Кашима Антлърс в предните две издания на турнира, а за първия си трофей Реал победи аржентинския Сан Лоренсо през 2014-а.

Реал Мадрид бе по-добрият отбор и поведе в резултата още в 14-та минута чрез носителя на „Златната топка“ Лука Модрич. Хърватският халф на испанците получи топката на дъгата на наказателното поле и се разписа с техничен удар за 1:0, а младокът Маркос Йоренте покачи преднината на Реал след точно час игра. Той изпрати мощен шут от около 20 метра за 2:0.
Лидерът на испанците Серхио Рамос също не пропусна да вкара във финал.

Модрич центрира от ъглов удар в 79-та минута и централният защитник засече топката с глава за 3:0. Ал Аин намали на 1:3 с прекрасен удар с глава на Цукаса Шиотани в 86-та минута, но в добавеното време неговият съотборник Яхия Надер си вкара автогол за крайното 4:1.

Реал Мадрид победи Кашима на полуфиналите, докато Ал Аин отстрани последователно Уелингтън от Нова Зеландия, Есперанс от Тунис и аржентинския колос Ривър Плейт.


image0 (9K)