Реал (Мадрид) разби Атлетико с хеттрик на Кристиано Роналдо

Реал (Мадрид) направи огромна крачка към финала на Шампионската лига след убедителна домакинска победа с 3:0 срещу градския съперник Атлетико.

В герой за белите отново се превърна Кристиано Роналдо, който отбеляза и трите попадения.Кристиано се разписа в 10-ата, 73-ата и 86-ата минута, като за втори път този сезон направи хеттрик срещу Атлети.
В 10-ата минута „Сантиаго Бернабеу“ ликуваше. Каземиро опита удар от въздуха, топката обаче тупна и се получи перфектна асистенция за Роналдо, който с глава опъна мрежата със своя гол номер 101 в ШЛ. В края на полувремето Атлетико поизравни играта, а Реал намали темпото и сякаш изчакваше грешка на съперника, за да го накаже със светкавична контраатака. В 73-ата минута Кристиано Роналдо отново блесна с голмайсторския си нюх. Звездата на „белия балет“ се възползва от последователни грешки на Годин и Филипе Луиш, а мощният му шут не остави никакви шансове на Облак – 2:0.
Четири минути преди края на редовното време Кристиано Роналдо сложи точка на спора с трето попадение, оформяйки своя хеттрик. Лукас Васкес проби отлично по дясното крило и от аутлинията успя да върне топката към точката за изпълнение на дузпа. Каземиро не успя да играе с нея и вместо това я пропусна към Роналдо, който дебнеше необезпокояван от никой и с лекота я прати във вратата за трети път.


image0 (9K)