„Реал“ Мадрид е на финал на Шампионска лига

Реал Мадрид е на финал на Шампионска лига след равенство с Байерн Мюнхен 2:2 и общ резултат 4:3 в полза на „белите“.

На „баварците“ им трябваха голове и те започнаха да атакуват от самото начало на срещата.

[ad id=“225664″]

Във втората минута Алаба напредна по дясното крило и центрира, но пасът беше пресрещнат от Навас.

В следващата атака голът беше факт. Байерн поведе в резултата чрез голмайстора от миналата среща Йошуа Кимих. След карамбол защитникът на немския отбор отбеляза от близко разстояние.

Много важно изравнително попадение за „белите“ вкара Бензема само 8 минути по-късно, когато французинът беше намерен префектно от Марсело, за да отбележи с глава.

[ad id=“263680″]

В 17-ата минута Байерн имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Левандовски, но съдията Джуней Чакър не уважи претенциите им.

След половин час игра Хамес Родригес имаше прекрасен шанс да отбележи, но колумбиецът не можа да вкара в опразнената врата.

Роналдо стреля опасно само 120 секунди по-късно,но Улрайх спаси.

Байерн имаше претенции за дузпа в добавеното време, когато Марсело игра с ръка, но съдийски сигнал грешно не беше даден.

Малко след началото на втората част Реал поведе в резултата. Толисо върна топката към Улрайх, а вратаря на немците допусна топката да мине под него и я пропусна. Карим Бензема се възползва от това и вкара втория си гол в срещата на празната врата.

След час игра паритета в резултата отново беше факт. Хамес Родригес стреля, топката се отби във Варан, колумбийския футболист стигна отново до кълбото и го вкара между краката на Навас и в мрежата на Реал. 2:2.

 

[ad id=“236993″]

Именно Навас беше големият герой до края на срещата като спаси опасни удари на Толисо и Мюлер. Намесите на вратаря на „белите“ бяха и една от основните причини Реал Мадрид да е на финал за 4-ти път в последните 5 години.

В сряда от 21,45 часа  е двубоят между Рома и Ливърпул като резултатът от първата среща е 5-2 в полза на мърсисайдци.


image0 (9K)