Рафаел Надал помага на пострадалите от наводнението в Майорка

 

Световният №1 в тениса Рафаел Надал се включи в почистванията на остров Майорка след наводнението от изминалите дни. Тенисистът, който е родом от Балеарските острови, беше сниман от местните медии как се включва в дейностите по почистването на засегнатите домове.

Градчето Сант Лоренс беше връхлетяно от наводнения във вторник вечер. До момента загиналите са десет, а според „Ел Паис“ две от жертвите са британски граждани, които са пътували с такси в момента, в който ги връхлетели дъждовете.

[ad id=“263680″]

Според властите на Балеарските острови интензивността на валежите е била 220 литра на квадратен метър.

Веднага след наводненията Надал предложи неговата академия край Манакор да приеме пострадалите, които са останали без домове. Комплексът на тенисиста, където той тренира, разполага с хотелска част.

[ad id=“263680″]

Целият свят стана съпричастен към болката на стотиците семейства, пострадали при потопа на остров Майорка. Както вече стана ясно, има и загинали, като жертвите са девет. Все още се издирват хора, които са безследно изчезнали. От вчера на острова кипи усилен труд, стотици доброволци се включиха в разчистването.

[ad id=“225664″]

Носителят на 17 титли от Големия шлем не само помогна в разчистването, а и изрази готовност да приюти в академията си пострадали хора, които нямат подслон.

„Това е много тъжен ден за Майорка. Нашите най-искрени съболезнования са към семействата на загиналите в Сан Йоренк. Нашата академия „Спортен център Рафаел Надал“ е отворена за останалите без дом семейства“, обяви Надал.


image0 (9K)