Расте интересът към проект „Родители в заетост” в ДБТ- Стара Загора и страната

Расте интересът към проект „Родители в заетост” и в Стара Загора.
1 107 родители – повече от две трети от предвидените общо 1 500, вече кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проект „Родители в заетост“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
В сравнение с края на миналата седмица броят на кандидатствалите родители се е увеличил близо два пъти. Безработните, заявили своето желание да станат детегледачи, към момента са 779.

Агенцията по заетостта припомня, че остава малко повече от седмица за подаване на документи за включване в проекта.
Обявеният срок за прием на заявления е до 31.10.2017 г. или до изчерпване на финансовия ресурс от 20 млн. лв. Родителите могат да подават заявления на хартиен носител лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

[ad id=“255238″]
Документи се приемат и по електронен път (сканирани с подпис или електронно подписани)

на електронен адрес:[email protected]

Право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

[ad id=“225664″]

Очаква се с планираните средства да се осигури подкрепа за 1 500 родители за отглеждане на техните деца и най-малко 1500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи по проекта.
Към днешна дата в ДБТ – Стара Загора подадените заявления от родители са 24, от кандидат – детегледачи – 28.


image0 (9K)