Расистки скандал e причината мачът между ПСЖ – Истанбул Башакшехир да бъде прекъснат

Огромен скандал се разрази по време на мача от Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир. Двубоят беше прекъснат още в средата на първото полувреме заради расистка проява на четвъртия съдия Себастиан Култексу, който обиди помощник треньора на гостуващия тим Пиер Уебо. В резултат на това, футболистите и на двата отбора отказаха да играят и се прибраха в съблекалните.

Всичко започна с поредица от жълти картони за играчи на Истанбул Башакшехир. Главният съдия Овидиу Хацеган вдигна и червен картон на резервата на турците Демба Ба. Настана голяма разправия между съдийската бригада и щаба на гостите.

Футболистите на двата тима са чули Култеску да използва думата „черен“ по адрес на бившия камерунски национал Уебо, който е помощник на старши треньора на Истанбул Башакшехир Окан Бурук.

Споровете около тъчлинията продължиха десетина минути, след което игарчите на гостите се отправиха към съблекалните. Тези на ПСЖ, водени от Неймар и Килиан Мбапе, показаха солидарност, и също се прибраха.


image0 (9K)