Красимир Балъков обеща да направи промени в състава за мача с Англия

Старши треньорът на националния отбор на България Красимир Балъков обеща да направи промени в състава за предстоящия в понеделник мач с Англия от квалификациите за Евро 2020.

Срещата е без особено значение за българския отбор, който след 10 мача без победа вече няма и теоретични шансове за класиране през квалификациите. В петък България направи 0:0 при гостуването си на Черна гора.

„Ще има промени в състава при всички положения. Състава за мача обаче ще го избистрим след последната тренировка. Тежи ми това, че вече 10 мача нямаме победа, но няма значение как се чувствам аз. Нашата цел са плейофите в Лигата на нациите през март месец, през които ще търсим класиране за европейското първенство“, заяви Балъков.

„Англия, макар и да загуби от Чехия, е един от най-силните отбори в света, но дори и те имат слаби места. Ще трябва да спрем динамиката в тяхната игра и да опитаме да използваме нашата. Възможно е Кирил Десподов да е титуляр утре, но това важи и за други хора, които не играха срещу Черна гора“, каза още националният селекционер.

Той бе запитан и по темата за расизма, която широко се коментира в британските медии. Бившият национал обаче бе лаконичен по темата, заявявайки, че „ние проблеми с расизма нямаме, може би вие англичаните имате, щом толкова го коментирате“.

Той добави, че в българското първенство играят много цветнокожи играчи, но те не са обект на по-особено третиране спрямо останалите футболисти.

Балъков все пак си пожела срещата утре да мине без подобни прояви и хората, дошли да гледат мача, да останат доволни от видяното.


image0 (9K)