В рамките на месец – второ мащабно състезание по риболов в Стара Загора

YARIE Bulgaria и Fish24.bg имат удоволствието да ви поканят на второто издание на турнира по риболов YARIE trout area cup 2 – „Езеро Загорка“, Стара Загора, на 9.02.2020.

След мащабното състезание на 11 януари т.г., организирано от Спортния клуб по риболов в Стара Загора, идва ред и на второто. За състезанието са осигурени много риби с различни размери, както и много супер награди, обещават организаторите.

Записване до: 08.02.2020 г.
Такса за състезанието: 30 лв.

Таксата може да бъде заплатена:
– Риболовен магазин JIG & Trolling, Стара Загора;
– Риболовен магазин Fishing Zone, София
– Банков превод: Бенефициент: Фишинг Зоун ЕООД, BAN: BG53FINV91501015714399, BIC: FINVBGSF, Основание за плащане: Yarie Cup


Може да паркирате тук: https://bit.ly/2Fb1VN6
Сборен пункт: https://bit.ly/35bqUuk

За повече информация : Петко Иванов – 0878 667 654

ПРОГРАМА:
8:00 – 8:45 Записване;
9:00 – Старт първи – 3 манша по 30 минути;
11:30 – Второ зарибяване;
12:30 – Старт втори – 3 манша по 30 минути;
15:00 – Награждаване;

ПРАВИЛНИК:

Спортният клуб по риболов спази обещанието! 3 000 нови обитатели на езеро “Загорка” “скочиха” във водата(ВИДЕО)

За провеждане на състезание по риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем.
1. Влизането в състезателния сектор и заемането на състезателно място от всеки състезател, ще се извършва посредством теглене на номер преди всеки манш. Тегленето на номера ще бъде спрямо поредния номер на записалия се състезател. ПРИМЕР: Първия записан тегли – първи, втория – втори и тн. След, като всеки състезател е изтеглил своя номер, започва заемането на местата за риболов. Всеки състезател ще лови 30 минути на мястото, което е изтеглил. След края на всеки 30 минутен манш състезателите ще сменят местата със следващите, които са изтеглили (в случай, че състезател е изтеглил отново същото място, то той остава там). Рундовете ще бъдат общо шест.
2. Оборудване, примамки и риболов по време на състезанието:
т. 2.1 Всеки състезател задължително трябва да има кеп с достатъчно дълга дръжка за да може да загребе рибата си от водата (забранено е вдигането на рибите във въздуха). След отчитане на рибата, тя трябва да бъде пусната обратно във водата.
т. 2.2 Разрешено е използването само на изкуствени примамки както следва: воблери, силикони, и блесни (въртящи и клатушки). Всяка примамка трябва да бъде оборудвана само с единични куки, без контри. Всяка примамка може да има до една единична кука, изключение правят само воблери с монтирани максимум до два броя куки.
т. 2.3 Риболова по време на състезанието се извършва изключително и само в зоната на съответния бокс на състезателя. Всеки състезател може да използва до един брой въдица в работно положение. Позволява се неограничен брой допълнителни въдици поставени в бокса и извън водата. Всеки състезател носи отговорност за своето оборудване и следи то да бъде поставено така ,че да не пречи на съдиите и останалите състезатели.
2.4. Улов и отчитане на рибата: За уловена риба се счита всяка риба извадена от водата посредством риболовен кеп. Рибата трябва да бъде закачена в зоната на главата. Риби закачени където и да е по тялото не се зачитат и следва да бъдат пуснати незабавно. Всеки състезател след, като улови и извади риба от водата трябва да уведоми най-близкия съдия до себе си и да получи билет за уловената си риба. Съдията прави бърза проверка дали рибата е уловена по правилата след, което рибата трябва да бъде пусната обратно във водата. Откачането на рибата от риболовната кукичка става без същата да бъде пипана директно с ръка. Това може да стане, чрез специален кохер или рибата да бъде хваната през мрежата на кепа. Всяка риба хваната директно с ръка няма да бъде зачетена.
3. Точкуване и класиране на състезателите:
За всяка уловена риба, състезателя получава билет. След края на всеки манш със събраните билети състезателя отчита своя улов. Записват се само рибите по броя на билети донесени от състезателя. При загубен билет, същия не носи точки на състезателя. След всеки манш се прави класиране за манша. Състезателя с най-много уловени риби заема първо място и получава една наказателна точка. Втория, второ място и две наказателни точки и тн. След приключване и на шестте манша, победител е състезателя със събрани най-малко наказателни точки. При равен брой наказателни точки на двама или повече състезатели се разглежда, кой е уловил най-много риби в един манш. Ако отново имаме съвпадение се разглежда кой от състезателите е уловил риба с последните маншове. При абсолютно съвпадение, състезателите делят заеманото място.

⚠ ЗАБРАНЯВА СЕ:
– Риболова извън бокса заеман от състезателя.
– Хвърлянето и нехуманно отношение към рибите.
– Грубо и агресивно отношение към съдия или друг състезател.
– Косенето на риба.
– Използването на захранка.
При нарушение, нарушителите се предупреждават и при повторно нарушение се дисквалифицират.

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО Е:
– Използването на куки с контри.
– Употребата на алкохол и наркотични вещества по време на състезанието. Лица във видимо не трезво състояние, няма да бъдат допуснати на състезанието.
– Употреба на насилие спрямо състезател или съдия.
При нарушение, нарушителите се дисквалифицират директно.
В случай на дисквалификация, организаторите не дължат обезщетение на дисквалифицирания участник.
Организаторите си запазват правото да променят правилника до започване на самото мероприятие.
Организаторите мога да отменят мероприятието до деня на провеждането му, като в случай на това ще бъдат възстановени платените такси за участие на всеки състезател.
При лоши метеорологични условия организаторите могат да прекратят състезанието по всяко време, като ако от самото състезание е преминала половината част, не се дължи обезщетение на участниците.
При неявяване на записал се участник, таксата не се възстановява.

За всякакви въпроси относно правилника и самото мероприятие можете да се обръщате към организаторите ТУК.

Наслука на всички запалени риболовци!

 


image0 (9K)